Svenska English Russian

 

Ulrika Hoffer

Kostrådgivare, föreläsare, livstilscoach, författare och f.d. journalist.

 

  Ulrika Hoffer är kostrådgivare, livsstilscoach, föreläsare och författare till boken Råsmart familj (utsedd av Måltidsakademien till Årets måltidslitteratur 2011.).
Ulrika driver företaget Råsmart sedan 2009, där hon guidar människor till ett mer lustfyllt förhållande till sund kost och livsstil. Som föreläsare är Ulrika engagerande och bjuder på sig själv och sin egen historia som sur journalist och sockerjunkie, med ett mycket arrogant förhållande till kropp, kost och hälsa. Men i och med första sonens mjölkallergi insåg hon hur stor inverkan kosten har på vår hälsa, energi och humör, en insikt som även ledde in henne på ett nytt yrkesval som kostrådgivare. Ulrika är uppskattad för sitt jordnära förhållande till kost och hälsa, ett område som tidvis kantas av både stor förvirring och starka åsikter.

Konceptet Råsmart är en ordlek – råvaror på ett smart sätt – och bygger på en kost med mycket näring, det vill säga grovt och grönt, med bra protein från fisk, skaldjur, ägg, kyckling och lite kött. Baljväxter, rotfrukter, grönsaker, nötter, frön, bär, kallpressade oljor och lite frukt till det. Samtidigt en viss begränsning av tillsatt socker, mjölk och mjöl

Föredrag:

Från trött soffpotatis till pigg och frisk – en trebarnsmamma vaknar ur dvalan och delar med sig av sina motivationsfaktorer. (Som i Ulrikas fall inte bara gav bättre hälsa, utan även ledde till ett nytt yrke.)

  Mat och mental prestation - Så äter du för att hålla dig koncentrerad och fokuserad – på jobbet eller i skolan. Hur påverkar maten vår förmåga att förhandla och ta in ny kunskap?

Från sur plikt till ren njutning - En föreläsning som handlar om hur vi styr våra val genom våra tankar. All sund livsstil börjar i tanken, inte i kylskåpet eller på gymmet.   Good mood food - Maten påverkar hjärnkemin och du kan påverka ditt humör genom att vara medveten om vad du äter!